Cal mantenir l’horta d’autoconsum!

Des de Rubí d’Arrel ens hem adherit al manifest Cal mantenir l’horta d’autoconsum!, impulsat per diverses entitats (L’Aresta Cooperativa, Arran de Terra, L’Ortiga Agricultura Ecològica, L’Arada Creativitat Social i Ramaderes de Catalunya) per tal que el Departament d’Interior reconsideri la prohibició de tenir cura dels horts particulars durant el confinament.

Entre les mesures pel Covid-19, Interior ha fet aquesta prohibició que afecta als horts que estiguin fora del domicili dels seus cuidadors. Per altra banda, però, el RD que regula l’estat d’alarma permet la circulació de persones per a l’adquisició d’aliments, i les entitats signants considerem que anar a l’hort s’ha de considerar com adquisició d’aliments.

L’horta d’autoconsum proveeix d’aliments frescos milers de persones, i són un element clau en un moment de risc sanitari i econòmic, a més de ser un recurs d’autosuficiència alimentària i rural. De fet, és més segur anar a l’hort, complint les mesures sanitàries, que no pas als supermercats on s’apleguen més persones en un espai tancat. En zones rurals, l’accés als horts evita desplaçaments per anar a comprar.

Signa el manifest aquí! La petició es farà arribar al departament d’Interior el pròxim dia 6 d’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: